Van harte welkom!
Ons Huis biedt ruimte voor gebed en gesprek, geestelijke begeleiding en retraites om dieper tot jezelf en tot God te komen.

 

meer informatie

Stille retraite
- persoonlijk begeleide ignatiaanse retraites

Ons Huis biedt van tijd tot tijd de mogelijkheid om een persoonlijk begeleide retraite te volgen. Tijd waarin we ons leven stellen in het Licht van Gods betrouwbare liefde. De deelneemsters (v/m) brengen samen met de begeleid(st)ers dagen door van stilte, viering en gebed. Iedere dag is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek.

Tweemaal per jaar wordt er een retraite Geraakt in stilte aangeboden in het H. Hart Klooster van de missiezusters, Dienaressen v.d. H. Geest in Steyl (Limburg).

Begeleiders zijn Jacqueline Breed, Riene Lomme, Claudia Theinert, Winfried Timmers en Johan Muijtjens.

Voor 2018 zijn de data:

1 oktober - 8 oktober 2018

Kosten, inclusief volpension en begeleiding: € 642,50.

Aan wie zich de volle prijs niet kan veroorloven, biedt Ons Huis subsidie aan.
 

Opgave en meer informatie:

Riene Lomme
De Lange Loop 23
5845 GZ St. Anthonis
M: 06 - 313 799 89

contact

 

 

 

Wat zijn persoonlijk begeleide ignatiaanse retraites?

Twee maal per jaar wordt er, mede vanuit Ons Huis, een retraite met persoonlijke begeleiding aangeboden, die 8 dagen duurt. Aansluiting voor een kortere periode is echter mogelijk. Gedurende deze dagen zijn we samen en stellen ons leven in het licht van de betrouwbare Liefde van de Eeuwige. We ervaren hoe we dichter bij ons diepere Zelf, de Bron, komen en ook hoe we daarin elkaar dragen. In dit alles helpt ons een rustig dagritme, waar we als het ware in kunnen stappen.

Dagritme: Het aangeboden dagritme bestaat uit dagopening en -sluiting, gezamenlijke en persoonlijke stille meditatie, eucharistieviering en een gesprek met de eigen begeleid(st)er. Ook de maaltijden zijn gezamenlijk en in stilte. De deelnemers zijn vrij, in overleg met de begeleid(st)er, onderdelen over te slaan. Hiernaast blijft er voldoende ruimte om te wandelen, te tekenen of te schilderen etc.

Begeleiding: Gedurende de retraite heeft de deelnemer dagelijks een gesprek met zijn/haar begeleid(st)er. Samen beluisteren ze,  aan de hand van door de dag opgedane ervaringen, o.a. via meditatie van Bijbelteksten, de aanwijzingen over de heel eigen weg die de Eeuwige met de deelnemer wil gaan. En ze zoeken die aanwijzingen stap voor stap te volgen.

Ignatius van Loyola was een Spaanse mysticus en oprichter van de orde van de jezuieten. Hij gaf zijn naam aan de ignatiaanse retraites. In een aantal bewogen jaren leerde hij zelf luisteren naar Gods stem en aanwezigheid in zijn leven. Hij mediteerde veel en de persoon van Jezus had hierin een centrale plaats. Hij ging meer en meer kijken naar alle schommelingen in zijn gemoed en de invloed van keuzes, ook in het alledaagse leven, op zijn stemming. En hij ontdekte: alle keuzes die ik maak in de Geest van Jezus leiden tot meer innerlijke vrede, tot meer vertrouwen, meer levenslust en een groter gevoel van verbondenheid. Zo ontwikkelde hij, vanuit de eigen ervaring, een weg van geloofsverdieping die toegankelijk is voor velen. Centraal staat dus het zoeken naar de aanwezigheid van God in mijn leven. Hierin speelt het duidelijk krijgen van wat mij drijft of beweegt een grote rol. Daarbij stil staan, er ruimte in maken, Gods verlangen voor mij erin proberen te herkennen. 'Onderscheiden' noemt Ignatius dit. En dit hele proces kan bij uitstek plaats vinden tijdens de Geestelijke Oefeningen, die worden aangeboden tijdens een stille ignatiaanse retraite.

Voor meer informatie:

Meditatie
van Ghislaine van Opstal
Getuigen van je geloof

wijnstok

stille retraite
GERAAKT IN STILTE

01- 08 oktober 2018

FOLDER
meer informatie

 

Nieuw boekje

Clary Braun neemt ons mee naar het geheim dat ons omgeeft door ons deel te laten nemen aan haar innerlijke reis: parels van inzichten die haar hebben geraakt door de jaren heen.
meer informatie ...  

stilteweekend     

In stilte thuiskomen
12-14 oktober 2018

Go to Top
Template by JoomlaShine